المتابعون

الخميس، 8 مارس 2012

Hacamat Spor ve Kupa Terapisi

Hacamat Spor ve Kupa Terapisi (Cupping therapy)


  Ağır bir çalışmadan sonra kasların kendini onarmasını kuvvetlendirecek en iyi yol Hacamat Tedavisi ve masajı birlikte uygulamaktır. Hepimiz zinde ve güçlü olmak isteriz. Bu yüzden bir çoğumuz spor salonlarına gidip ağırlık çalışarak kas yapmaya çalışıyoruz. Ağırlıklarla çalışırken aslında kendimize zarar verdiğimizi ve mikroskibik seviyede kaslarda yırtıklar oluşturduğumuzu anlamak zorundayız. İşte bu yüzden ağırlık egzersizlerinden sonra vücudun kendisini onarabilmesi için iyi bir diyet verilir.
Kan, vücudun kendini onarması sırasında çok önemli bir rol oynar. İşte bu noktada Hacamat Tedavisi kanı deri yüzeyine ve kaslara çekmesiyle önem kazanır. Ayrıca ıslak Hacamat Tedavisi ile zararlı toksinlerin ve patojenlerin temizlenmesi, böylelikle de kan dolaşımının rahatlamasına ve kasların iyileşmesine yardımcı olunabilir.
7 Ağustos 2008 tarihinde Pekin'de 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarında bazı sporcuların sırtında kupa izleri görüldü. Olimpiyat oyunları sırasında görülen bu uygulama acupressure  bir yöntemdir yani Hacamatın kuru olanı.
Şubat, 2010 tarihinde Kış Olimpiyat Oyunları sırasında da aynı durumlara rastlandı .Kayak, sürat pateni, buz hokeyi ve snowboard gibi etkinlikler , bu dünya standartlarında sporcularda bazı  çürükler, burkulma, zorlama ve kas gerilmeleri görüldü.Fakat bu vakalar cupping therapy  ve akupunktur ile hekimler ve uygulayıcıları tarafından anında tedavi edilebildiler.
Olimpiyatlar öncesi yapılan bu tedaviler , hem onların daha hızlı olmalarını sağladı hemde daha sağlam rekabet etme şartlarını sağlamış oldular.
Sporcular dan Kanadalı speedskater “Kevin Overland” yaralı olmasına ragmen terapi ile bir bronz madalya ile evine döndü. Hokey yıldızı “Jaromir Jagr” Japonya'da, Çek Cumhuriyeti temsil etmek için ,rahatsızlığının kronik kasık yaralanması olmasına ragmen Kupa terapisi ile üstesinden geldi.
 Kupa terapisi (Kuru Hacamat) uygulanan Sporcular kendilerini  ,daha güçlü,daha hızlı, daha az stresli ve daha dengeli hissettiklerini gördüler.Denge ve performanslarının artması gözlerden kaçmadı.

 http://sportscupping.blogspot.com/2010/10/sports-cupping-therapy-al-hijamah.html
http://www.izmirhacamat.com/makaleler/spor-ve-hacamat-kupa-terapisi.html 

هناك 3 تعليقات:

  1. جزاكم الله خيرا معلومات مفيدة

    ردحذف
  2. عفواً .. لا افهم تلك اللغة .. هل هى .. تركية
    ارجوا الترجمة للعربية

    ردحذف
  3. هي اللغة التركية اخي الكريم والمواضيع علي المدونة بلغات مختلفة لنفس الموضوعات العربية

    ردحذف